Expertisecentrum

NT2 is bij ons op school uiteraard vanzelfsprekend van toepassing. Alle kinderen die bij ons op school komen hebben Nederlands als tweede taal. Ons onderwijspersoneel zet zich elke dag in om de kinderen op een zo goed mogelijke manier de Nederlandse taal aan te leren. Ons onderwijspersoneel is daarom ook erg ervaren met deze doelgroep en heeft erg veel kennis in huis. 
 
Ook hebben wij grote kennis en ervaring op het gebied van trauma's. Wij komen namelijk veel in aanraking met kinderen en ouders die getraumatiseerd zijn geraakt in het thuisland en/of op de vlucht naar Nederland. Dit vraagt om een speciale aanpak in de klas en binnen de school, waarbij we traumasensitief te werk gaan. Al het onderwijspersoneel is hierin getraind en past dit binnen de school toe. 
 
Wij delen onze expertise graag met andere scholen die ook tegen deze problematieken aanlopen, maar misschien de kennis en kunde nog onvoldoende bezitten om hier daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Heeft u misschien een hulpvraag, bent u geïnteresseerd in een presentatie of een schoolbezoek? Neem dan zeker contact met ons op! Samen kunnen we wellicht meer betekenen dan alleen.